Udda saker att samla på

odd-things-collectingGällande alla de som samlar på klippdockor så kommer detta kanske att falla under den typen av saker att samla på som ses lite udda. Du är dock absolut inte ensam, utan här finns det massor av människor som samlar på udda saker. När det då gäller att samla på udda saker så finns det massor av dessa saker som går att samla på och inte bara klippdockor. Som ett exempel kan man ta slipsnålar och manschetter. Detta är ett område där det finns många samlare, men som det inte talas så mycket om. Dock kommer alltid dessa samlare att ha det lättare att finna sina samlingsobjekt än vad du som samlar på klippdockor har.

Andra udda saker att samla på var för ett tag sedan det som kallas för klaffbord. Här finns det en historia om en person i Östergötland som startade en samling av dessa under 80-talet. denna person ansågs vara mycket excentrisk och ingen förstod egentligen vad det var personen ville uppnå. Till slut kom i alla fall hans samling upp i över 450 olika typer av klaffbord. Alla var inte olika, men detta gjorde inte alls något. Efter att sedan ha magasinerat dessa under många år så kom klaffbordet på modet igen och denna man, som ingen tidigare förstått, gjorde massor av pengar på sin samling som han då sålde av.

Om du är den som samlar på udda saker för att tjäna pengar så kommer du nästan alltid att vara en vinnare. Ta till exempel alla som samlade på och in alla de gamla Nintendo-spel och konsolerna till dessa. Här var dessa under lång tid värdelösa och betingade kanske ett pris av 30-50 kronor styck. Idag säljs de för nästan 600-700 kronor per konsol, vilket inte är illa för att vara den som vill vara lite annorlunda.